Zöldker bt.

 

Számítástechnika -

bármi áron!

 

AKCIÓKÁrlistaÚjdonságokTermékekMagunkrólKapcsolatReferenciákIngatlan

 

 

 

A kecsesen ívelt Arc Mouse

Ha egyesek azt gondolnák, hogy már nincs új a nap alatt, már szinte mindent kitaláltak a gyártók amit csak lehet, akkor tévednek. Számtalan hihetetlen ötletekkel megáldott vagy őrült formájú termékkel találkozhattunk az évek során, de a gyártók időről-időre megörvendeztetnek minket elképesztően ötletes termékeikkel.

Itt van mindjárt aktuális példaként a Microsoft szinte már nőiesen kecses, ívelt formájú egere, ám a törékeny külső mögött komoly erő illetve tudás lakozik.

A kihívó formatervezés eredményeképpen sikerült olyan egyedülálló egeret alkotni amellyel a méretet és a súlyt minimálisra csökkentették de a funkcionalitásán és használhatóságán nem csorbítottak. Mivel a termék vásárlói célközönsége elsősorban a notebook-ot használók népes tábora, ezért az összehajthatóság arra szolgál, hogy a lehető legkisebb méretűre csökkentsék a szállításhoz. Ráadásul ilyenkor intelligens módon önmagától kikapcsol ezzel is megnövelve az elem élettartamát, amit a kijelző segítségével kontrollálhatunk is. Ám nem kell sóvárognia a PC felhasználóknak sem, mivel hajtogatható kivitele folytán a félköríves forma számukra is kellemes fogást ígér.

Szinte magától értetődő, hogy az egér vezeték nélküli, és egyben lézeres - mely szinte minden felületen működőképes - amely egy ilyen stílushoz már dukál. Ami az érdekesebb, hogy ebbe a kicsi és keskeny egérbe még a vevőegységnek is megvan a maga helye, azonban olyan kicsi – csatlakoztatott állapotban kevesebb mint 1 cm-re áll ki az USB portból – hogy valójában arra sincs szükség, hogy a szállításhoz eltávolítsuk. Míg az egér saját hord táskájában is szállítható.

2008.10.20.

 

 

ASUS WL-530gV2 a világ legkisebb WLAN routere.

Gondolt-e már arra hogy milyen hasznos lenne prezentációját, előadását könnyen és gyorsan megosztani az előadás helyszínén a hallgatósággal, elérhetővé tenni számukra a laptopon lévő anyagokat? Az ASUS WL-530gV2 lehetővé teszi hogy bárhol, bármikor könnyedén kialakíthasson egy hálózatot. A rendkívül kis méretének (egy normál WLAN router fele) és a könnyű, kompakt kialakításnak köszönhetően akár notebook táskájában is hordozhatja. Ideális kiegészítője a ma divatos mobil irodáknak. Tudását és felszereltségét tekintve semmiben sem marad el a megszokott Wireless routerektől, sőt -mivel egy hordozható eszközről van szó, amely ráadásul kapcsolatot biztosít idegen felhasználóknak a gépünk felé, ezért a legújabb biztonsági szolgáltatásokkal van felvértezve ez a kis router. Támogatja az újgenerációs titkosításokat – WPA-PSK, WPA-PSK2 (Wi-fi-protected Access Preshared-Key), TKIP (Temporal Key Integrity Protocol). A hagyományos tűzfal opciókat szintén tartalmazza– NAT (network address translation), SPI (Stateful Packet Inspection).

2008.06.25.

 

 

Linksys újdonságok: WRT610N a csúcsmodell

A Linksys alapvetően otthoni felhasználók számára készült csúcsroutere a WRT610N.

A WRT350N-et váltja fel és a legnagyobb újdonsága a formája mellet (fekete doboz belső antennákkal) az, hogy 2 különálló frekvenciatartományban párhuzamosan sugárzó rádiók vannak benne, egy erős processzorral (300 MHz) és sok memóriával (összesen több, mint 70 MB-nyi RAM+FLASH memória).

Az új terméktervezés jegyeit magán tudó router 2,4 GHz (802.11 b/g/n) és 5 GHz (802.11a)-es tartományban működik. A 2,4 GHz-es tartomány 13 csatornával (3 nem átfedő) rendelkezik, míg az 5 GHz-es 20 nem átfedővel.

A router mindkét sávon párhuzamosan tud adni és fogadni jeleket, ezért a jelenleg elérhető legnagyobb adatáviteli sebességen tud működni. Az elsőként megjelenő ajánlott kliens hozzá a WUSB600N, amely szintén kétsávos (802.11 a/b/g/n) USB kliens.

Ideális játékhoz, munkához, multimédiához, gyakorlatilag az otthon, és otthoni iroda minden igényét ki tudja elégíteni tudásával.

Olyan helyeken ahol zsúfolt a 2,4 GHz-es ("g"-s) tartomány kiváló lehetőség a vezeték nélküli légtér birtoklására.

A Linksysnél szokásos biztonsági funkciók tarkítják, extra tűzfal beállítások, VPN áteresztés, WPS (szabványos egyszerűsített vezeték nélküli hálózat titkosítás), a megszokott sokoldalú port-továbbítás és egyéb hasznos funkcionalitások sem maradnak el.

A router 4 Gigabites switch porttal rendelkezik, és 1 WAN porttal, amellyel az Internethez lehet csatlakozni.

A vezeték nélküli felület természetesen az elérhető sebességek mellett a jelenlegi összes szabványos titkosítást is támogatja.

Az integrált USB porthoz merevelemez csatlakoztatható, és ennek tartalma elérhető a számítógéphálózatról bárhonnan, sőt egy kis beállítás segítségével akár az Internetről is. A router beépített UPnP média szervert tartalmaz így a csatlakozó merevlemezen lévő videók, képek és zenék a hálózaton bárhol lejátszhatóak, akár TV-n vagy házimozirendszeren keresztül is.

Várhatóan júliustól lesz megvásárolható.

2008.06.25.

 

 

Kingston DataTraveler HyperX : „elképzelhetetlenül nagy sebesség”

Amikor kipróbáljuk ezt a gyönyörűen kivitelezett, igényes anyagokból összerakott, fémes borítású pendrive-ot, Mel Brooks klasszikusa, az Űrgolyhók juthat eszünkbe: „fénysebesség ð nagyon nagy sebesség ð hihetetlenül nagy sebesség ð elképzelhetetlenül nagy sebesség”.

A Kingstonnak ismét sikerült tökéletesen eltalálnia, mire van szüksége a felhasználóknak. A pendrive-ok mérete már elérte azt a szintet, amire bárki rámondhatja, hogy több mint elég, az egyetlen, amin még lehetett és érdemes is volt fejlődni az a sebesség. A Kingston eddig is gyártott gyors pendrive-okat, hiszen ez alapfeltétele a Windows Vista™ Readyboost™ technológiájának a kiaknázásához, viszont amit ezzel a High-End pendrive-al elértek az tényleg hihetetlen. És ha ez még nem lenne elég, mindegyik HyperX pendrive-hoz jár egy 10 napos World Of Warcraft Trial kód, amivel ingyen kipróbálható a világ talán legnépszerűbb MMORPG játéka, de ez már tényleg csak a hab a tortán, bár sokaknak ez is megdobogtatja a szívét.

De térjünk vissza kicsit az eszköz hihetetlen sebességéhez, és jöjjenek a sokkoló adatok: az eszköz adatátviteli sebessége 30MB/s olvasáskor és 20MB/s íráskor…… És ez tényleg nem elírás. Ha az ember ránéz ezekre az adatokra, akkor egy HDD jut eszébe és nem egy flashdrive.

Az eszköz természetesen Readyboost™ kompatibilis, ilyen magas sebességadatoknál ezt talán nem is lenne szükséges megemlíteni. 2GB, 4GB és 8GB méretben vásárolható meg.

2008.05.14.

 

 

Kingston Mobility Kit : Maximális mobilitás

A Kingston ezzel a termékkel megadja mindenkinek a maximális adatmozgatási rugalmasságot. A MicroSD kártyához nem csak a már megszokott, és elvárható MiniSD és NormalSD adaptereket biztosítják, hanem a csomagnak a része egy kisméretű USB2.0 MicroSD kártyaolvasó, mellyel közvetlenül csatlakoztathatja kártyáját a számítógép USB portjához . Az olvasó mérete nem éri el egy normál Flash Drive méretét sem.

A vásárlókban már korábban megfogalmazódott az igény egy ilyen eszköz iránt, hiszen rengeteg olyan készülék van, amely használja e kártyaformátumok valamelyikét, illetve ha ezen eszközöket a számítógéphez is szeretné csatlakoztatni, akkor valamilyen kártyaolvasóra van szükség, ha a computer nem rendelkezik vele. Többé már nem kell kártyaolvasót venni, hiszen a Kingston Mobility Kit-nek köszönhetően már bármit kompatibilissé tehet a számítógépével.

A termék 3 különböző kapacitásban és két különböző színben érhető el: 1GB-os MicroSD fekete kártyaolvasóval, 2GB-os MicroSD piros kártyaolvasóval és 4GB-os MicroSDHC fekete kártyaolvasóval.

2008.05.13.

 

 

Újdonság a Belinea-tól, és NEM monitor! - Belinea VASE Black speaker

A Belinea mint gyártó, ez idáig monitorairól volt ismeretes, de az utóbbi időben kiterjesztette gyártását több más eszközre is, többek között a most bemutatásra kerülő hangszóróra, mely tökéletes kiegészítője bármely hangszóró nélküli monitornak akár otthonában, akár munkahelyén.

A Belinea VASE 2.0 névre hallgató, egyedülálló külsővel rendelkező hangszóróba a gyártó a funkcionalitást és dizájnt egy alakba ötvözte.

Használat során bebizonyítja, hogy a tökéletes külső ugyanannyira tökéletes, ragyogó hangot is képes sugározni, ettől is ennyire rendkívüli újdonsága ez a kis eszköz a Belinea-nak.

A gyártó a hangszóróra 2 év garanciát vállal!

2008.04.22.

 

 

SMC 7004VBR 4 portos Router - egyszerű, de nagyszerű!

Az SMC7004VBR Broadband Router egyszerűségével és kiváló ár/érték arányával ideális választás otthoni vagy irodai környezetbe.

Ez a 4-portos (10/100Mbps dual-speed) eszköz, egy komplett Stateful Packet Inspection (SPI) tűzfalat, valamint a Web-alapú irányíthatóságot kombinálja össze egy kényelmes eszközzé.

Kompatibilis PC-vel, Macintosh-al, valamint Linux-al, ez a multifunkcionális router támogatja a Network Address Translation-t (NAT) is, amely biztosítja az egyidejű Internet elérést akár 253 számítógép számára, egyetlen IP címet használva. Annak érdekében, hogy ezek a kapcsolatok irányíthatóak lehessenek az SMC7004VBR rendelkezik egy beépített DHCP szerverrel, amely automatikusan kiosztja az eszközök IP címeit a hálózaton.

2008.04.16.

 

 

A Western Digital új meghajtói: a Green Power HDD-k

 

Azaz: környezetbarát tárolóeszközök energiatakarékos PC-kbe.

2. rész – a WD Caviar Green Power HDD-k, az energiatakarékos meghajtók

 

A környezettudatos gondolkodásmód a Western Digital - mint cég – egyik igen fontos jellemzője. A pozitív környezeti változásokhoz vezető egyik út az, hogy olyan terméket állítsanak elő mely kevesebb energiát fogyaszt az elődjénél. Ezért került kifejlesztésre a környezetbarát GreenPower (GP) meghajtócsalád.

Az Energi Star 4.0 szabvány alkalmazásával és a legfejlettebb technológia felhasználásával a WD kifejlesztette ezt a platformot azon ügyefelei számára, akiknek számít az energiatakarékosság.

A kevesebb áramfogyasztás csökkenti a villanyszámlát. De hogy mennyivel, az számos tényezőtől függ, pl. a rendszer típusától (asztali számítógép, szerver, külső meghajtó), évente hány órán keresztül üzemelnek a meghajtók stb.

A GP meghajtók legfontosabb jellemzői:

Csatlakozófelület: SATA 3Gb/s

Forma: 3.5”

Forgási sebesség: 5400-7200 RPM ( Intellipower )

Garancia: 3 év

Kapacitás: 320 GB, 500 GB, 750 GB, 1 TB

Modellek: WD3200AACS, WD5000AACS, WD7500AACS, WD10EACS

 

Az eszközökről bővebbet a itt lehet megtudni!

2008.04.16.

 

 

Creative GigaWorks T20

A számos díjat elnyert GigaWorks széria legkisebb tagja, a Creative T20 két utas hangszóró, mely külsejét tekintve ugyan egy normál 2.0 hangszórónak tűnhet, de kipróbálva elképesztő teljesítménnyel ellensúlyozta a gyártó ez, hiszen hihetetlenül erős, éles hangzásvilágot kölcsönöz használójának.

A teljes hangzás terén, de leginkább a középső frekvencia-tartományban aktív BasXPort™ technológia, pedig a még tökéletesebb hangzásért felel. A hangszóró a legtökéletesebb választás minden olyan zenerajongó számára, aki helytakarékosan akar csúcsminőséget otthonába! A hangszóró kimenő teljesítmény: 28 W (RMS).

A könnyű kezelhetőség kedvéért a gyártó szakemberei az előlapra helyezték a 3 potmétert, melyek segítenek a megfelelő hangzás beállításában. Ezek mellett található a fejhallgató-csatlakozó. Nem utolsó szempont, hogy a hangszóró tartozéka egy TV adapter a TV, VCR/DVD vagy játékkonzol könnyű csatlakoztatására.

A GigaWorks T20™ otthoni stúdiók, PC-k vagy MP3 lejátszók elengedhetetlen kiegészítője.

A termékre a gyártó 2 év garanciát vállal.

2008.04.07.

 

 

SATA Blu-Ray írók illetve combo meghajtók az LG kínálatában

A tárolandó adatmennyiség rohamos növekedésével a DVD nyújtotta tárolási kapacitás egyre inkább kezdett szűkössé válni, így gőzerővel indult meg a fejlesztés mely két technológia megalkotását is eredményezte: az egyik a HD DVD, míg a másik a Blu-ray lett. Sokáig még bizonytalan volt melyikük is fog győztesen kikerülni a versenyből, mely most eldőlni látszik a Blu-ray javára, köszönhetően annak, hogy egyre több filmstúdió teszi le voksát a kék lézeres technológia mellett. Lényege, hogy míg a hagyományos DVD meghajtók infravörös lézerrel dolgoztak, addig az új Blu ray technológia ennél sokkal rövidebb hullámhosszú(405nm), ún kék lézert alkalmaz. Ezáltal sokkal keskenyebb nyomtáv válik elérhetővé a DVD írásakor, így akár ötször több adatot is felírhatunk a lemezre annak fizikai méreteinek növelése nélkül.

E technológia képviselőjeként, az LG piacra dobta a Super Multi Blue névvel fémjelzet sorozatát, amely olyan eszközöket jelöl, melyek mind a Blu-ray, mind a HD DVD formátumot képesek kezelni (igaz ez utóbbit csak olvasni).

Egyenlőre 2 típus elérhető: a GGC-H20 combo, tehát blu-ray és HD DVD olvasó/DVD író, illetve a GGW-H20 blu ray író/olvasó és HD-DVD olvasó. A nagy írási sebességre való tekintettel mindkettő SATA porton csatlakozik a számítógéphez, de hamarosan érkezik a külső, USB-s változat is.

Szerencsére ezen írók folyamatos terjedésével áruk drasztikusan csökkenhetett, melyben az LG szintén az élen jár…

2008.03.24.

 

 

A Western Digital új meghajtói: a Green Power HDD-k

 

Azaz: környezetbarát tárolóeszközök energiatakarékos PC-kbe.

1. rész - általánosságok

 

Jellemzők:

IntelliPower – Finoman összehangolt egyensúlya a forgási sebességnek, az adatátviteli rátának és a cache memóriának, ami jelentős energiamegtakarítást és megbízható működést eredményez.

IntelliSeek- Ez a tulajdonság optimalizálja keresési sebességet, ezáltal csökkenti az energiafelhasználást, zajt és rezgést.

IntelliPark – Csökkenti az energiafelhasználást a fejek automatikus parkoltatásával a holtidőben.

A WD kizárólagos „Green Power” platformján alapulva ezek a meghajtók az első 3.5”-es merevlemezek, melyeknél az alacsony energiafogyasztás a legfontosabb szempont. A tárolási kapacitás növekedésével emelkedik a merevlemezek energiafelhasználása. Egy jelenlegi 1 TB-s HDD átlagos energia felvétele nagyobb mint 13.5 watt.

A Western Digital Caviar Green Power meghajtók 4-5 wattal kevesebbet igényelnek más gyártók merevlemezeinél, lehetővé téve az energiafogyasztásra érzékeny felhasználók számára a nagyobb kapacitású, kiegyensúlyozott teljesítményű, megbízható és kedvező energiafelhasználású konfigurációk létrehozását.

Asztali számítógépekben ez az energia megtakarítás csökkenti a széndioxid kibocsátást is akár évi 13.8 kilogrammal is meghajtónként – ez megfelel annak, mintha egy autó évente 3 nappal kevesebbet lenne használatban. Külső meghajtókban alkalmazva ezeket a HDD-ket, olcsó tápegységekkel együtt még inkább csökkenthető a károsanyag-kibocsátás.

Összefoglalás gyanánt elmondható, hogy környezetbarát számítógépeket WD Caviár Green Power alapú külső meghajtókkal együttesen használva, jelentősen redukálható a károsanyag-kibocsátás, és az energiamegtakarítás révén üzemeltetésük is olcsóbb.

2008.03.24.

 

 

Genius Ergo 555 - A világ első OLED kijelzős egere

A Genius a világon jelenleg egyedülálló OLED kijelzős egeret mutatott be. Ebből eredően szinte elvárható, hogy a lehető legnagyobb teljesítményre és pontosságra legyen képes. Ez az Ergo 555-nek nem okoz gondot a 3200 dpi-s felbontású dupla lézeres technológiának köszönhetően.

A felbontás 400 dpi-től egészen 3200 dpi-ig több lépcsőben állítható, a megszállott játékosok számára akár az X és az Y tengely felbontása egymástól függetlenül egyénileg személyre szabható. Ezeket az egyedi beállításokat aztán a memória gomb megnyomásával egy mozdulattal el lehet menteni. Akár 5 féle különböző beállítást is képest eltárolni, majd a profil választó gombbal pillanatok alatt kiválasztani a megfelelőt.

És ettől kezdve felmerül a jogos kérdés: Honnan tudni hogy éppen melyik X vagy Y tengelyű felbontás, és játékprofil aktív? Pontosan erre szolgál a Genius által világelsőként megtervezett és bemutatott OLED kijelző. Használat közben folyamatosan mutatja az éppen aktív felbontást - mind az X és az Y tengelyre vonatkozóan - , és a kiválasztott személyes profilt egyidejűleg.

Természetesen egy ilyen profi egér nem lenne teljes, ha nem lenne rajta további 4 egyénileg programozható gomb. Ezekkel gyorsan és hatékonyan lehet kihasználni a számítógép nyújtotta lehetőségeket, akár egy gombnyomásra el indítható a leggyakrabban használt alkalmazás.

És hogy 100%-os legyen a kényelem: az ergonomikus formatervezésű egér gumiborítást kapott így biztosítva a teljes komfort érzetet hosszas használat mellett is.

Ahhoz hogy a boltok polcaira kerülhessen ugyan még várni kell április – májusig, de hát nem megéri?

2008.03.17.

 

 

Asus U6 - Fedezd fel a kivételességet

ASUS U6 notebook sorozat mesés ékszer, példátlan külseje elbűvöl minden szemet.

Elérhetőek gyöngyház-fehér (U6E) és mocca-barna (U6S) színekben. Méretüket tekintve a 12”-os kategóriát képviselik, így súlyuk mindössze 1,5kg, ha a 3 cellás akkuval használjuk, merthogy kapunk melléjük egy 6 cellásat is. Megfelelnek a modern kor kihívásainak, felszereltségük nem hagy maguk után kívánnivalót. Kijelzőjük LED háttérvilágítású, ezáltal még energiatakarékosabbak. Intel Core 2 Duo processzorral, 2GB memóriával, 160GB(U6E), illetve 250GB(U6S) HDD-vel. Továbbá WLAN, webkamera, bluetooth is rendelkezésre áll. A biztonságról, - hogy ne férjenek illetéktelenek adatainkhoz - egy beépített ujjlenyomat olvasó és mellé társuló TPM chip gondoskodik. Az U6S alkalmas komolyabb játékok futtatására is, a videókártyája egy nVidia 8400-as, 128MB memóriával ,ami a rendszermemóriából 384MB-ig felbővíthető. Ezen felül az U6S-t felszerelték 3G-s HSDPA modemmel is, így ha van megfelelő előfizetésünk, egyszerűen és gyorsan varázsolhatunk gépünkre internetet, bárhol is legyünk. Visszatérve a külsőhöz, a fényezett, szikrázóan gyönyörű fedlapjuk kivételes eleganciát sugároz, kinyitva őket, ezt fokozza a touch pad körüli puha bőrborítás. Az operációs rendszer Vista Business formájában jár hozzájuk. Természetesen a további extrák sem maradnak el: optikai egér, táska és 2 év nemzetközi garancia.

2008.03.17.